Seizoen 2013-2014

Dance Explosion A-team

In april 2013 hadden Thys Gerritsen en Pieter Hilferink een droom: een latin formatieteam oprichten en hiermee meedingen naar een podiumplek in de Nederlandse competitie. Dansers werden gezocht en gevonden en al snel werd er begonnen met trainen. Het team zou gaan dansen op de choreografie ‘Fortis Nova’, wat ‘nieuwe kracht’ betekent. Een toepasselijke titel voor een spetterende choreografie!

Het wedstrijddebuut vond plaats in november 2013, op de Donau Cup in Wenen, onder leiding van trainers Thys Gerritsen, Christina Friedt en Maarten Oude Luttikhuis. Geheel onverwachts werd hier beslag gelegd op een zilveren medaille, een fantastisch resultaat! Een succesvol seizoen in de Nederlandse competitie volgde vanaf januari 2014, met verschillende hoogtepunten. Op 1 maart 2014 organiseerde de vereniging een eigen internationale wedstrijd in Bocholt, Duitsland, en hier werd voor het eerst een eerste plek behaald. Het A-team werd uiteindelijk tweede in de Nederlandse ranking en tweede op de Nederlandse Kampioenschappen. Dit betekende uitzending naar de Europese én Wereldkampioenschappen!

Het EK vond plaats in mei 2013 en het A-team danste de sterren van de hemel, met een halve finale en uiteindelijk een 8e plek als resultaat – het hoogst haalbare op dat moment. Na deze kampioenschappen heeft het A-team een rustperiode ingelast, om vanaf de zomer flink te gaan trainen met een nieuwe choreografie. Het team kan in ieder geval terugkijken op een zeer succesvol eerste seizoen en uitkijken naar de eerste Wereldkampioenschappen, op 6 december 2014 in Bremen.

Dance Explosion B-team

Toen bleek dat er grote interesse was in latin formatiedansen, is in het najaar van 2013 besloten om een tweede team op te richten, náást het al bestaande A-team: het Dance Explosion B-team. Dit om alle dansers de kans te geven om wedstrijdervaring op te doen en met een team de vloer op te gaan. In januari 2014 vonden de eerste officiële trainingen van het B-team plaats, onder leiding van danseres uit het A-team Niky Meijer en Maarten Oude Luttikhuis.

Er ontstond een missie: in maart 2014 meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Die missie slaagde uiteindelijk met vlag en wimpel en het team ging met een bronzen plak naar huis. Later in het seizoen zijn nog verschillende demonstraties en wedstrijden gedanst, waaronder een wedstrijd in Mortsel (België) en een spetterende demonstratie op het zelf georganiseerde Dance Explosion Dance Gala.

Net als het A-team danste het B-team in het seizoen 2013 – 2014 op Fortis Nova.