Seizoen 2014-2015

DSV Dance Explosion A-team

Na de goede resultaten van het eerste jaar werd het in 2014 tijd voor een nieuwe, zelf ontwikkelde choreografie. Thys Gerritsen ontwikkelde in samenwerking met Michael Högl het nieuwste thema ‘Eternity’, waarop het A-team onder leiding van Thys Gerritsen, Christina Friedt en Kerstin Blumensaat ging dansen. De muziekband bestaat uit hits uit de jaren ’80 van kenmerkende televisieseries, zoals Dallas en The A-Team. Op 23 november 2014 werd Eternity voor het eerst aan publiek gepresenteerd en een week later werd het thema voor het eerst vertoond op de wedstrijdvloer. Het A-team stond wederom haar mannetje op de Donau Cup in Wenen, waar ze ditmaal een derde plaats behaalde.

Het seizoen 2014-2015 kenmerkt zich voor het A-team door successen: de halve finale op de allereerste Wereldkampioenschappen en meerdere malen een eerste plek in de nationale competitie. De bodem voor het tweede seizoen van Eternity is gelegd!

DSV Dance Explosion B-team

Ook het B-team van DSV Dance Explosion danste in seizoen 2014-2015 op Eternity. Het team, bestaande uit zes paren, verbeterde zichzelf enorm ten opzichte van vorig seizoen. Een zilveren medaille op de Donau Cup in Wenen vormde de start van de successen. Onder leiding van Niky Meijer behaalde het team een 4e en een 3e plaats in de nationale competitie. Het B-team vormt op dit moment de kweekvijver van het A-team en zorgt ervoor dat succesvolle dansers en danseressen van het B-team kunnen groeien en door kunnen stromen.