Latin Formation

Waar DSV Dance Explosion in april 2013 begon met één incompleet team, stonden er nog geen jaar later maar liefst twee latinteams op de wedstrijdvloer. Het Dance Explosion A- en B-team dansen wedstrijden en demonstraties in binnen- en buitenland.

Het Dance Explosion A-team is in het eerste jaar van haar bestaan op de tweede plek van de Nederlandse ranking geëindigd, wat recht gaf op uitzending naar de Europese Kampioenschappen in mei 2014 (8e plaats) en de Wereldkampioenschappen in december 2014 (11e plaats). Het Dance Explosion B-team behaalde het brons op het NK 2014, recht achter het A-team, dat het zilver pakte.

In 2015 werd Dance Explosion Latin ranking kampioen en wist het zelfs de 14-voudig Nederlands Kampioen Double V van de troon te stoten en greep de titel. Ook won het team het European Dance Explosion Gala, een internationale wedstrijd met meer dan 20 internationale Teams.

Op het WK van 2015 behaalde het team een mooie 9de plek en ook in 2016 werden alle nationale wedstrijden gewonnen waarna het team een voorlopige pauze inlaste. Binnenkort zal het team weer beginnen te trainen en zal nieuwe geschiedenis worden geschreven.